gepubliceerd op 27-8-2014

stedelijk|forum op de Rijksakademie op 5 september

Interview Rayyane Tabet by Beirut


5 september, 16.00 — 17.00 uur

Interview met de Libanese kunstenaar Rayyane Tabet door de curatoren van de hedendaagse kunstruimte Beirut (Caïro).

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Trouw Invites... Beirut, presenteren de Rijksakademie van beeldende kunsten, het Stedelijk Museum en TrouwAmsterdam een interview met kunstenaar Rayyane Tabet (1983, Ashqout). Het interview zal worden afgenomen door de curatoren Antonia Alampi, Jens Maier-Rothe en Sarah Rifky. Samen vormen zij het team van Beirut, een onafhankelijke kunstruimte in Caïro, die inmiddels internationale bekendheid geniet vanwege haar innovatieve en sociaal en politiek bewuste programmering.

Als eerbetoon aan de geschiedenis en het gebouw van club Trouw — onlangs is de sluitingsdatum van de club aangekondigd: 3 januari 2015 — organiseren het Stedelijk Museum en TrouwAmsterdam de tentoonstellingsreeks Trouw Invites... Drie internationale kunstinstellingen worden uitgenodigd om een tentoonstelling te maken in de kelderruimte van TrouwAmsterdam: Palais de Tokyo (Parijs), Beirut (Caïro) en het New Museum (New York).

Voor de tweede editie van deze reeks, die op 4 september opent bij TrouwAmsterdam, heeft Beirut Tabet gevraagd een nieuwe installatie te maken. De curatoren van Beirut werken samen met de kunstenaar in het ontwikkelen van het werk Here Today Gone Tomorrow (2014), dat de diverse historische verhaallijnen en lagen verkent die verbonden zijn aan de naam en het gebouw van Trouw. Tijdens het interview bij de Rijksakademie van beeldende kunsten zal de kunstenaar het werk nader uitleggen en plaatsen in de context van zijn artistieke praktijk.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en het werk van Tabet, klik hier.

Locatie: Rijksakademie van beeldende kunsten, Sarphatistraat 470
Voertaal: Engels
Toegangsprijs: Vrije toegang
Reserveren: een reservering is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar reservations@stedelijk.nl met daarin uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer, en de datum van het programma dat u wilt bijwonen.

 
Rayyane Tabet Rayyane Tabet

gepubliceerd op 28-8-2014

Alumnus Meiro Koizumi bezoekt Rijksakademie

Deze week bezocht alumnus Meiro Koizumi (RA 05/06) de Rijksakademie om een lezing te geven over zijn werk en enkele ateliers te bezoeken. Koizumi liet meerdere films zien, gemaakt in Japan na zijn residency. De focus van zijn werk is de interactie tussen het privé en publieke domein. Zijn performances laten momenten zien wanneer een situatie oncontroleerbaar of gênant word en sociale regels doorbreekt.

For meer informatie over het werk van Meiro Koizumi, klik hier.
Meiro Koizumi, ‘Portrait of a Young Samurai’, 2008, film still. Meiro Koizumi, ‘Portrait of a Young Samurai’, 2008, film still.

gepubliceerd op 21-8-2014

Open Monumentendag 2014

Dit jaar is het mogelijk om tijdens Open Monumentendag de Rijksakademie te bezichtigen. Kom het weekend van 13 en 14 september meer te weten over het monument de Kavallerie-Kazerne en bekijk ook de tentoonstelling rondom het Open Monumentendag thema ‘Reizen’. In de tentoonstelling is werk te zien van Prix de Rome winnaars en Rijksakademie alumni. Rondleidingen vertrekken de gehele dag.

13 en 14 september, 10 tot 17 uur
Entree gratis
Foto: Roy Taylor Foto: Roy Taylor

gepubliceerd op 25-8-2014

Overzicht tentoonstellingen in Amsterdam in september

Zeven Amsterdamse galeries openen op zaterdag 6 september weekend met werk van Rijksakademie kunstenaars: *

Jeanine Hofland contemporary art
Maarten Overdijk (solo) - Trial blank, printer’s proof, canceled plate
6-9/11-10

Annet Gelink
Yael Bartana (solo) - True Finn
6-9/18-10

Martin van Zomeren
Anne de Vries (solo)
6-9/4-10

Galerie Fons Welters
Olga Balema, Folkert de Jong
6-9/4-10

Stigter van Doesburg
Elspeth Diderix (solo)
6-9/4-10

Galerie van Gelder
Aditya Mandayam (solo) - Sukuranburu Kosaten by Indigenous Genitalman
6-9/15-10

Torch Gallery
Ellen Kooi - Various artists - 30 years of Torch
6-9/11-10

In de Westergasfabriek vindt hetzelfde weekend de kunstbeurs We Like Art plaats, met werk van onder anderen Tim Ayres, Elspeth Diederix, Charlotte Dumas, Paul Kooiker, Katrin Korfmann, Germaine Kruip, Jurriaan Molenaar, Malin Persson, Fernando Sánchez Castillo, Dieuwke Spaans, Chantal Spit, Fiona Tan, Nicoline Timmer, Roy Villevoye en Marjolijn de Wit.

Zie pdf voor een compleet overzicht van tentoonstellingen en kunstbeurzen in september  met werk van Rijksakademie kunstenaars.

 
* laatste update 31-08-2014 / wijzigingen voorbehouden

gepubliceerd op 27-8-2014

Oproep deelnemers Masterclass Art Mediation

Call for application Masterclass Art Mediation RijksakademieOPEN 2014

De Rijksakademie is op zoek naar kandidaten voor de tweede editie van de Masterclass Art Mediation. Art Mediation is een actieve vorm van bemiddeling tussen kunstwerk en publiek. De  ‘bemiddelaars’ zijn inhoudelijk goed geïnformeerd en beschikken over technieken om het publiek actief te betrekken. De Masterclass dient als voorbereiding op het geven van rondleidingen en de ontwikkeling en uitvoeren van publieksactiviteiten tijdens het weekend van RijksakademieOPEN (29 – 30 nov.).

“Art mediation streeft niet om kant-en-klare culturele brokken informatie te leveren, maar moet gericht zijn op het vermogen van mensen om vragen te stellen, aan zichzelf en aan elkaar.”
Manifesta Art Mediation Workbook
 
RijksakademieOPEN
De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam richt zich op het ontwikkelen van talent in de beeldende kunsten. Zij selecteert en faciliteert toptalent en biedt de geselecteerde kunstenaars een platform voor verdere ontwikkeling en verdieping van het werk. Ook presentatie van het werk en aansluiting op het internationale netwerk maken deel uit van het tweejarige residency-programma.
Jaarlijks vindt in november RijksakademieOPEN plaats: alle ateliers, projectruimten en technische werkplaatsen transformeren tot kijk- en ontmoetingsplekken waar de bezoekers kennismaken met het werk dat de kunstenaars het afgelopen jaar ontwikkeld hebben. RijksakademieOPEN geeft de primeur van werk dat later terug te zien is in toonaangevende collecties, tentoonstellingen en biënnales wereldwijd. Om de bezoekerservaring te verbeteren en toegankelijkheid te vergroten, wordt tijdens RijksakademieOPEN een publieksprogramma met onder meer rondleidingen aangeboden.
 
Masterclass Art Mediation
Na een succesvolle eerste editie in 2013, organiseert de Rijksakademie in 2014 wederom een Masterclass Art Mediation. In de Masterclass wordt aandacht besteed zowel aan innovatieve vormen en technieken van Art Mediation, als ook aan de kunstenaarspraktijk op de Rijksakademie. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze tijdens RijksakademieOPEN minimaal drie rondleidingen of activiteiten voor het publiek verzorgen. Per rondleiding/publieksactiviteit is een bescheiden vergoeding beschikbaar. De Masterclass bestaat uit vier volle dagen van uitwisseling en verdieping plus het weekend van RijksakademieOPEN.
 
Wat wij bieden:
   • Een uitgebreid programma met bijdragen van experts uit het veld van Art Mediation en publieks begeleiding, waaronder Yoeri Meessen (Curator of Education and Theory, Witte de With), Zara Weijers (o.a. Scheepvaartmuseum, Cobra Museum) en verdieping in de kunstenaarspraktijk door Martijntje Hallmann (hoofd Rijksakademie Residency) en de technische specialisten van de Rijksakademie.
   • Deelnemers krijgen een exclusief ‘kijkje in de keuken’ van de Rijksakademie: zij bezoeken de ateliers in de fase voorafgaand aan RijksakademieOPEN om zich te verdiepen in het werk van de kunstenaars en kennis te nemen van hoe er binnen de Rijksakademie wordt gewerkt.
   • Deelnemers krijgen de kans om onderling innovatieve technieken van ‘bemiddeling’ uit te wisselen en uit te proberen.
   • Deelnemers krijgen de mogelijkheid om de opgedane kennis direct in te zetten voor het publiek tijdens RijksakademieOPEN.Speciale preview van RijksakademieOPEN.
   • Deelname aan Crash Course Kunst Kijken tijdens Museumnacht.
   • Een vergoeding voor rondleiding/ publieksactiviteit.
   • De Masterclass wordt begeleid door ervaren Art Mediator Marleen Hartjes (o.a. Van Abbemuseum, De Pont). 

Wij zoeken ambitieuze, beginnende ‘art mediators’ die:
   • enige ervaring hebben met rondleiden of het uitvoeren van publieksgerichte activiteiten;
   • kennis hebben van hedendaagse kunst en inhoudelijke interesse hebben in de praktijk van hedendaagse kunstenaars;
   • goede communicatieve vaardigheden hebben (Nederlands/Engels);
   • beschikbaar zijn tijdens RijksakademieOPEN op 29 en 30 november én op de volgende contactmomenten: 24 okt., 1 nov. (Museumnacht), 7 nov.,  26 nov. en 27 nov.

Kosten
Kosten voor deelname aan de Masterclass (inclusief alle lezingen en workshops, lunches tijdens de Masterclass-dagen en twee toegangskaarten voor RijksakademieOPEN) zijn € 150, te voldoen voor aanvang van de Masterclass. Maximaal 6 kandidaten kunnen deelnemen.
 
Als je interesse hebt, dan ontvangen we graag vóór 12 september een korte motivatie en een cv met de nadruk op relevante ervaring per email naar Wytske Visser. Een persoonlijk gesprek kan deel uit maken van de selectie.

 
Rondleiding tijdens RijksakademieOPEN 2013 (foto Roy Taylor/RABK) Rondleiding tijdens RijksakademieOPEN 2013 (foto Roy Taylor/RABK)

gepubliceerd op 25-8-2014

Rijksakademie begeleidt 3Package Deal kunstenaar

Een jaar lang zal de Rijksakademie, samen met Stedelijk Museum Amsterdam en Kunstverein, kunstenaar Taocheng Wang begeleiden. Dit in kader van 3Package Deal dat in 2013 is opgericht door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Bureau Broedplaatsen in samenwerking met WOW Amsterdam met als doel toptalent te stimuleren en te binden aan Amsterdam.
 
Wang (CN, 1981) is gefascineerd door dagelijkse beelden en objecten die ze verbindt aan (historische) thema’s, werkend vanuit uiteenlopende disciplines – van videokunst en installaties tot traditionele Chinese schilderkunst.
Taocheng Wang, 'A Romantic Person', scroll painting on xuan paper, 750 x 33 cm, 2010 Taocheng Wang, 'A Romantic Person', scroll painting on xuan paper, 750 x 33 cm, 2010

gepubliceerd op 21-8-2014

Alumni genomineerd voor Wolvecampprijs 2014

Wij feliciteren de drie genomineerden voor de Wolvecampprijs 2014; alle drie kunstenaars zijn Rijksakademie alumni: Wafae Ahalouch el Keriasti (RA 06/07), Esther Tielemans (RA 01/02) en Marijn van Kreij (RA 05/06). De prijs, georganiseerd door HeArtpool, wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse schilder onder de 40. The prijs zal op 25 september worden uitgereikt in Hengelo.

gepubliceerd op 19-8-2014

Ger van Elk (1941-2014)

Op 17 augustus is kunstenaar Ger van Elk op 73 jarige leeftijd overleden. Van Elk was eind jaren 80 verbonden aan de Rijksakademie als afdelingsadviseur bij de toenmalige afdeling Tekenen. Wij leven mee met familie en vrienden.

Van Elk was internationaal bekend als vertegenwoordiger van de conceptuele kunst en gebruikte verschillende materialen voor sculpturen, installaties en beschilderde foto’s. Van Elks werk is tentoongesteld in Nederlandse en Amerikaanse musea.

Op dit moment is zijn werk Birds Flying The Drawing uit 2004 te zien in de tentoonstelling ‘Bad Thoughts’ in het Stedelijk Museum Amsterdam.
Ger van Elk, ‘Birds Flying the Drawing' (2004). Dr. M. Sanders Collection - © ADAGP, Paris, 2013. Ger van Elk, ‘Birds Flying the Drawing' (2004). Dr. M. Sanders Collection - © ADAGP, Paris, 2013.

gepubliceerd op 24-7-2014

Nieuwe voorzitter en lid van Raad van Toezicht Rijksakademie

Chris Buijink en Defne Ayas treden toe tot de Raad van Toezicht op de Rijksakademie. Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, wordt de nieuwe voorzitter en vervangt daarmee Louise Gunning-Schepers die zich sinds 2008 heeft ingezet voor de Rijksakademie. Defne Ayas, directeur van Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam treedt toe als lid en neemt de plaats in van Karel Schampers, wiens termijn afliep.

Louise Gunning-Schepers treedt terug omdat zij haar volle aandacht wil richten op de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.
“Met veel plezier ben ik gedurende 6 jaar voorzitter van de Raad van Toezicht op de Rijksakademie geweest. Nu het gebouw de Kavallerie-Kazerne in eigendom is en na de fikse reorganisatie is er een prachtige organisatie. In volste vertrouwen draag ik het stokje over aan Chris Buijink. En natuurlijk blijf ik de Rijksakademie nauw volgen.” — Louise Gunning-Schepers

Chris Buijink: “Mijn nieuwsgierigheid naar ‘out of the box’ denken, innovatie en vernieuwing maken dat een instituut als de Rijksakademie mij interesseert. Ik vind het een eer om het voorzitterschap van Louise over te nemen en zal me graag inzetten voor een instituut met zo'n grote geschiedenis en sterke internationale reputatie en tegelijkertijd zo'n focus op voortdurende vernieuwing en talentontwikkeling van steeds nieuwe generaties kunstenaars.“

--------
Chris Buijink is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (vanaf 1 juni 2013). Daarvoor werkte hij op het Ministerie van Economische Zaken. Hij was onder meer directeur-generaal van Ondernemen en Innovatie. In 2007 werd hij benoemd tot secretaris-generaal.

De achtergrond en ervaring van de heer Buijink in de publieke sector vormt een goede aanvulling op de expertisegebieden/portefeuilles van de leden van de Raad van Toezicht. Zijn belangstelling voor en directe betrokkenheid bij innovatie en creativiteit sluiten aan op een van de speerpunten van de Rijksakademie.

Defne Ayas is sinds 2012 directeur van Witte de With in Rotterdam. Zij is tevens co-directeur en mede-oprichter Arthub Asia, curator Performa, New York, USA (2005 — heden) en voorheen onder meer docent kunstgeschiedenis New York University in Shanghai, China (2006-2011) en coördinator nieuwe media en publieksprogramma bij het New Museum of Contemporary Art, New York, USA. Met haar internationale netwerk, kennis en ervaring, verankerd in de (beeldende) kunsten, sluit Ayas goed aan bij het internationaal functioneren van de Rijksakademie.

-----
Raad van Toezicht Rijksakademie
drs. Ch.P. Buijink (voorzitter), mevrouw D. Ayas, drs. R.H. Defares, mevrouw ir. M. Rohmer, drs. W. Sijthoff.

gepubliceerd op 28-6-2014

Nieuw in de Rijksakademie bibliotheek

Daphne Pappers, Myriam Mihindou en Liesbeth Levy, Common Skin, Amsterdam 2014.

In Common Skin, het eerste volume in de serie Context Without Walls, behandelen filosoof Liesbeth Levy en Daphne Pappers het werk van de kunstenaar Myriam Mihindou en de kracht van de dialoog. Levy baseert haar essay op het werk van de twintigste eeuwse filosoof Emmanuel Levinas over de confrontatie met de ander. Daphne Pappers analyseert Mihindous artistieke praktijk: de objecten, fotoseries en films tonen een overeenstemming met het collectieve verleden, verbeeld in rituelen. Het hart van de publicatie bevat een onderdeel van de kunstenaar waarin Myriam Mihindou voor het eerst de relatie tussen haar schetsen, aantekeningen en sleutelwerken onthult.


 

gepubliceerd op 3-7-2014

Vriendenkring Zomerlunch 2014

Vandaag was de jaarlijkse Vriendenkring Zomerlunch. Na de presentatie van de nieuwe selectie van 21 kunstenaars voor Residency 2015 blikte alumnus Tjebbe Beekman (RA 03/04) terug op zijn Residencytijd, en sprak Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds, over het belang van talentontwikkeling. Aansluitend gingen de Vrienden aan tafel met de residents.
 
De Rijksakademie Vriendenkring bestaat uit bedrijven, fondsen en particulieren die substantieel bijdragen aan de Rijksakademie o.a. door middel van Fellowship donaties en gesponsorde ateliers. Zij worden actief betrokken bij het instituut en de kunstenaars die er werken. 

Foto's Roy Taylor/Rijksakademie.
Directeur Mondriaan Fonds Birgit Donker Directeur Mondriaan Fonds Birgit Donker Alumnus Tjebbe Beekman Alumnus Tjebbe Beekman

gepubliceerd op 2-7-2014

Lichting kunstenaars Rijksakademie Residency 2015 bekend

De volgende kunstenaars worden uitgenodigd voor de Rijksakademie Residency 2015:

Juliaan Andeweg (1986, NL)
Josefin Arnell (1984, SE/NL)
Mercedes Azpilicueta (1981, IT/AR/NL)
Pauline Curnier Jardin (1980, FR)
Koen Doodeman (1987, NL)
Alex Farrar (1986, GB/NL)
Marije Gertenbach (1990, NL)
Margaret Haines (1984, CA/US)
Hamza Halloubi (1982, MA)
Tamar Harpaz (1979, IL/US)
Chia Wei Hsu (1983, TW)
Kareem Lotfy (1985, EG/NL)
Christine Moldrickx (1984, DE)
Matthijs Munnik (1989, NL)
Thierry Oussou (1988, BJ)
Noah Ryu (1984, KR)
Eva Spierenburg (1987, NL)
Dit-Cilinn Sundqvist (1983, SE/TH/DE)
Robbert Weide (1975, NL)
Geo Wyeth (1984, US)
Aimée Zito Lema (1982, NL/AR

De selectie is op 3 juli bekend gemaakt aan vrienden en partners van de Rijksakademie tijdens de jaarlijkse Vriendenkring Zomerlunch. De kunstenaars zijn geselecteerd uit ruim 1300 aanmeldingen door een onafhankelijke jury van internationale experts. Van de aangenomen kunstenaars komen er 11 uit Nederland en 10 uit het buitenland. De jurering van kandidaten uit Nederland gebeurt in samenwerking met het Mondriaan Fonds, dat praktijkbeurzen beschikbaar stelt voor deelnemers uit Nederland.
 

gepubliceerd op 2-7-2014

Winnaars Buning Brongers Prijzen 2014

Wij feliciteren Rijksakademie residents Jisahn Ahn, Sam Samiee en alumna Jeannoux van Deijck met het winnen van de Buning Brongers Prijzen 2014.

Zeven kunstenaars hebben de Buning Brongers Prijs gewonnen en ontvangen allen een bedrag van € 4.500,-. De tentoonstelling vindt plaats van 10 tot en met 26 oktober in Arti et Amicitiae in Amsterdam. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus met werk van de winnaars.

De prijzen worden uitgereikt tijdens de feestelijke opening op vrijdag 10 oktober 2014 om 17:00 uur.

gepubliceerd op 23-6-2014

Nieuw in de Rijksakademie bibliotheek

Nickel van Duijvenboden (red.), Gwenneth Boelens: In Two Minds, Amsterdam 2014.

Ontwerp Roger Willems; nawoord Lorenzo Benedetti.

In Two Minds documenteert Rijksakademie alumna Gwenneth Boelens (RA 06/07) kunstenaarspraktijk van de afgelopen tien jaar, bestaande uit fotografie en sculptuur, maar ook performatief en filmisch werk.

Een uitgebreid hoofdstuk van aantekeningen, geschreven door haar partner en editor en resident Nickel van Duijvenboden, verheldert Boelens werk en veranderende houdingen vanuit een intiem en leergierig perspectief. Gespreken en reflecties worden onderbroken door illustraties en afbeeldingen van werkprocessen, evenals citaten uit literatuur en filosofie uit de twintigste eeuw, zoals van Bergson, Valéry, Merleau-Ponty en Woolf.

De publicatie doet denken aan een zoektocht, zowel visueel als intellectueel, en resulteert in een meditatie over ervaring, denken, geheugen en voortgang.

gepubliceerd op 2-6-2014

SAVE THE DATE RijksakademieOPEN: 29 en 30 november 2014 Kunstenaars van de Rijksakademie openen hun ateliers

De 50 kunstenaars van de Rijksakademie van beeldende kunsten openen de deuren van hun atelier in het laatste weekend van november. Tijdens RijksakademieOPEN worden nieuwe ontwikkelingen in de kunst gepresenteerd.

Rijksakademie van beeldende kunsten
Een zorgvuldig geselecteerde groep kunstenaars komt vanuit alle continenten samen in Amsterdam voor een tweejarige residency aan de Rijksakademie. De Rijksakademie biedt hen een professionele werkomgeving waar zij zich kunnen concentreren op onderzoek en het verder ontwikkelen van hun werk. Kunstenaars worden uitgedaagd kritisch naar hun werk te kijken en te experimenteren. Er worden dwarsverbanden gelegd tussen verschillende culturen, bruggen geslagen naar nieuwe technieken en disciplines vermengen zich.

Unieke mogelijkheden
Kunstenaars hebben op de Rijksakademie de mogelijkheid om complexe en interdisciplinaire projecten te ontwikkelen die daarbuiten moeilijker te realiseren zijn. Technische specialisten beheren professioneel uitgeruste werkplaatsen waar kunstenaars kunnen werken en experimenteren met materialen en technieken. Een idee van een kunstenaar kan het beginpunt zijn van nieuwe combinaties en toepassingen van materialen of technieken. Regelmatig wordt samengewerkt met wetenschappers en innovators uit het bedrijfsleven.

Kunst in de samenleving
Maar kunstenaars staan niet op zichzelf. Kunstenaarschap gaat ook over confrontatie, delen, participeren en tonen. Met RijksakademieOPEN wil de Rijksakademie er aan bijdragen dat kunstenaarschap een zichtbare rol krijgt in de samenleving.

Naast de presentaties, zijn er tijdens RijksakademieOPEN onder meer performances en rondleidingen en komen kunstenaars aan het woord in RijksakademieTALKS.

RijksakademieOPEN 2014
zaterdag 29 November zondag 30 November 2014
11:00-19:00 uur

rijksakademie.nl
rijksakademie.nl/blog
facebook.com/rijksakademie
twitter.com/rijksakademie

Rijksakademie van beeldende kunsten
Sarphatistraat 470
1018 GW Amsterdam
________________________________________

Amsterdam Art Weekend tijdens RijksakademieOPEN
Amsterdam Art Weekend (27 -30 november) geeft nationale en internationale kunstprofessionals en verzamelaars de kans om in een vroeg stadium stadium het talent van de toekomst te ontdekken. Galeries organiseren uitzonderlijke exposities en is er een gevarieerd film- performance- en debatprogramma. Een speciale Rijksakademie route leidt langs presentaties van Rijksakademie alumni. Het is een divers en uniek weekend, met de binnenstad als decor. www.amsterdamartweekend.nl
 

gepubliceerd op 6-5-2014

Kemang Wa Lehulere wint International Tiberius Art Award Dresden

Wij feliciteren resident Kemang Wa Lehulere met het winnen van de eerste International Tiberius Art Award Dresden.

In 2013 werd de award, die 20.000 euro waard is, gelanceerd als blijk van waardering voor vooruitstrevende hedendaagse kunstenaars van buiten Europa. De award bestaat uit de aankoop van een werk en een geldprijs. Kemang Wa Lehulere zal een werk maken voor de Staatliche Kunstsammlungen Dresden.
Kemang Wa Lehulere, ‘Untitled Thirteen’, 2012, © Copyright 2012, STEVENSON. Alle rechten voorbehouden.. Kemang Wa Lehulere, ‘Untitled Thirteen’, 2012, © Copyright 2012, STEVENSON. Alle rechten voorbehouden..

gepubliceerd op 10-1-2013

Contactgegevens afdelingen Rijksakademie

Vanaf heden heeft de Rijksakademie niet langer een centrale receptie.

Op deze pagina vindt u de directe contactgegevens van de verschillende afdelingen.

De contactgegevens van de resident artists zijn te vinden op de verschillende kunstenaarspagina's.