RijksakademieOPEN en Amsterdam Art Weekend
Amsterdam Art Weekend is een jaarlijks 4-daags evenement dat zich richt op het onder de aandacht brengen van hedendaagse kunst in de Nederlandse hoofdstad. Met meer dan honderd evenementen die plaatsvinden in meer dan 50 internationaal gerenommeerde kunst- en cultuurinstituten, biedt het een volledige ervaring van het Amsterdamse kunstcircuit. Sinds de eerste editie van Amsterdam Art Weekend vindt RijksakademieOPEN gelijktijdig plaats. 

Deelnemende Rijksakademie Alumni 
Naast de 45 resident kunstenaars die hun studios openen, zijn er vele Rijksakademie alumni die deelnemen aan het Amsterdam Art Weekend programma in verschillende kunstinstellingen. Kijk hier welke alumni deelnemen en wanneer.

Programmering Amsterdam Art Weekend
Het programma, dat bestaat uit een mix van tentoonstellingen, performances, screenings, lezingen en tours, bevat werk van zowel jonge talenten als gevestigde kunstenaars. Het id opgezet om een breed publiek van enthousiastelingen en professionals de kans te geven om de meest recente ontwikkelingen in hedendaagse kunst te ontdekken. Voor het volledige programma van Amsterdam Art Weekend, click hier