De bibliotheek van de Rijksakademie is openbaar toegankelijk. De bibliotheekcollectie volgt nationale en internationale ontwikkelingen in de beeldende kunst; de residents artists adviseren bij de aanschaf van nieuwe boeken en tijdschriften.

Er zijn boeken, tijdschriften en audiovisueel materiaal. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn; kunstgeschiedenis, kunstkritiek, kunsttheorie, kunstenaarsteksten, schilder- en beeldhouwkunst, grafiek, performance, fotografie, videokunst en architectuur. Ook zijn er kleine basiscollecties letteren en sociale- en natuurwetenschappen. De bibliotheekcollectie omvat meer dan 39.000 banden, 35 lopende tijdschriftabonnementen en ruim 2000 videotapes, dvd's en cd-roms. De boeken kunnen worden geleend, tijdschriften, videotapes, dvd’s en cd-roms ter plekke bekeken. De bibliotheek heeft goede mogelijkheden om onderzoek te doen, rustig te lezen of te studeren.

De bibliotheek heeft een open opstelling, verdeeld over twee verdiepingen. Er is een grote lees-/werktafel en toegang tot WIFI. Boeken en catalogi worden uitgeleend aan bibliotheekleden voor de periode van drie weken. Publicaties uit het depot (ca. 17e eeuw tot 1940) en oudere jaargangen van tijdschriften zijn op aanvraag raadpleegbaar. De bibliotheek beschikt verder over afspeelmogelijkheden voor video, dvd en cd-rom, alsmede een kopieer- en scanapparaat.

In de online catalogus kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt. De bibliotheek van de Rijksakademie is aangesloten bij de samenwerkende Amsterdamse bibliotheken in Adamnet.
online catalogus online catalogus eerste verdieping eerste verdieping tweede verdieping tweede verdieping