Drie nieuwe leden Raad van Toezicht Rijksakademie

In de Raad van Toezicht van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam zijn de afgelopen periode drie nieuwe leden benoemd. Hiermee zijn de verschillende taakgebieden binnen de Rijksakademie ingevuld, waarmee een evenwichtige Raad is gecreëerd.

Constantijn van Oranje-Nassau trad begin dit jaar toe, vervolgens Vinod Subramaniam en recent Bregtje van der Haak. De drie completeren de Raad die verder bestaat uit Chris Buijink (voorzitter), Defne Ayas, Rob Defares en Marlies Rohmer.

Constantijn van Oranje-Nassau is Special Envoy voor TechLeap.NL, voorheen Startup Delta. Hij is zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie en mede-initiatiefnemer van Startup Fest Europe, en is daarnaast directeur 'Digital Technology and Macro Strategy' bij MAP in Londen en Edge Fellow bij Deloitte Center for the Edge.

Vinod Subramaniam is sinds 2015 rector magnificus en lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn promotie was hij onder meer werkzaam aan het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen, Duitsland, de Universiteit Twente, en het FOM-instituut AMOLF in Amsterdam.

Bregtje van der Haak is documentairemaker en journalist. Sinds 1997 maakt zij internationale documentaires voor de VPRO met een bijzondere interesse voor globalisering, verstedelijking en technologische cultuur. Onder meer experimenteert zij sinds 2004 met nieuwe vormen van journalistieke samenwerking en digitale vertelvormen.

------------------------------------------------------------

NOOT VOOR REDACTIE (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle Kars (directiesecretariaat) via directie@rijksakademie.nl of 020 5270341.
Constantijn van Oranje-Nassau Constantijn van Oranje-Nassau Vinod Subramaniam (foto Jacqueline de Haas) Vinod Subramaniam (foto Jacqueline de Haas) Bregtje van der Haak Bregtje van der Haak