gepubliceerd op 21-6-2012

Fiorucci Art Trust Fellowship voor Ayman Ramadan

Dit jaar heeft een jury (Runa Islam, Jenni Lomax, Joe Scotland en Andrea Viliani) in opdracht van de Art Trust het Fellowship toegekend aan de Egyptische kunstenaar en Rijksakademie resident Ayman Ramadan.

In 2012 is de Rijksakademie een samenwerking gestart met het Fiorucci Art Trust. Dit fonds richt zich op de ontwikkeling en ondersteuning van kunstprojecten waarin experiment en beleving voorop staan. De samenwerking met de Rijksakademie bestaat enerzijds uit de toekenning van een Fellowship aan een resident artist en anderzijds uit deelname van een aantal Rijksakademie kunstenaars aan een jaarlijks kunstproject.

Het werk van Ayman Ramadan is nadrukkelijk maatschappelijk geëngageerd. De anonimiteit van het individu in de stad Cairo en de frustraties die voortvloeien uit de lokale politieke realiteit, toont hij in installaties die vaak bestaan uit minimalistische objecten, video en fotografie. Bij zijn onderzoek naar de hedendaagse belevingswereld van het Midden-Oosten laat hij zich inspireren door een breed scala aan invloeden; van popcultuur tot wereldpolitiek tot en met de tradities van de Islam.

Meer informatie over Ayman Ramadan hier