gepubliceerd op 19-4-2018

Vacature Projectcoördinator RijksakademieOPEN

VACATURE

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam is een internationaal postacademisch instituut waar 50 kunstenaars uit de hele wereld zich kunnen richten op onderzoek, experiment en ontwikkeling van werk en denken. Ook presentatie van het werk en aansluiting op het internationale netwerk maken deel uit van het tweejarige residency-programma. Eind november vindt de jaarlijkse RijksakademieOPEN plaats.

Wij zijn op zoek naar een:

Projectcoördinator RijksakademieOPEN
(voor de periode 1 september – half december 2018, fulltime)

Tijdens RijksakademieOPEN tonen alle resident kunstenaars werk dat zij gedurende het residency jaar hebben ontwikkeld in de ateliers, projectruimten en soms ook in gangen of op het terrein. RijksakademieOPEN wordt bezocht door een groot (inter-) nationaal publiek van professionals en geïnteresseerden van alle generaties. Daarnaast is er een uitgebreide randprogrammering van lezingen, educatieve activiteiten, publieksbegeleiding en ontvangsten. Er wordt op onderdelen nauw samengewerkt met Amsterdam Art Weekend.

Vanwege zwangerschapsverlof van de Projectcoördinator RijksakademieOPEN zoeken we een enthousiaste daadkrachtige professional voor de logistieke organisatie van RijksakademieOPEN 2018. De functie is fulltime van 1 september tot half december. Enige beschikbaarheid in juni/juli vanwege overdracht is belangrijk.

De coördinator RijksakademieOPEN is verantwoordelijk voor de logistieke organisatie van Rijksakademie OPEN en werkt daarbij nauw samen met de leden van het projectteam OPEN.

Kerntaken
• RijksakademieOPEN projectteam: voorbereiden, plannen en voorzitten van vergaderingen, notuleren en voortgang bewaken. Zorgdragen voor goede onderlinge communicatie.
• (online) ticketing: voorbereiden en aansturen
• werkt nauw samen met medewerker Communicatie en team Stichting Amsterdam Art Weekend op het gebied van verzenden save-the date, uitnodigingen, adressenbestanden en het coördineren en controleren van gastenlijsten.
• routing /atelierborden: voorbereiden en aansturen
• horeca: voorbereiden en aansturen
• projectbegroting aansturen en bewaken
• stagiaires/vrijwilligers en projectmedewerkers (o.a. kinderatelier, routing en vrijwilligerscoördinator): werven en aansturen
• medewerkersroosters: maken en communiceren
• schrijft evaluatie en bespreekt deze met projectteam en directie
• rapporteert aan directie Rijksakademie

Competenties:
Goede organisator, communicator en improvisator. Precieze, analytische persoon met inzicht en overzicht over complexe projecten. Praktisch-empathisch, proactief en hands-on. Teamplayer en in staat zelfstandig te werken. Verbindende persoonlijkheid. Oog voor details, flexibel en stressbestendig. Spreekt mensen aan en kan aangesproken worden. Initiatiefrijk en alert. Goed kwaliteitsgevoel en gevoel voor verhoudingen.

Functie-eisen:
- ervaren projectcoördinator
- uitstekende communicatieve vaardigheden
- goede kennis van kantoorsoftware en gangbare software pakketten
- ervaring in en affiniteit met beeldende kunsten en het werken met kunstenaars
- flexibel beschikbaar (ook weekend/avond indien nodig)
- HBO werk- en denkniveau
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Interesse?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zaza Versteeg op 020-5270300 of zaza.versteeg@rijksakademie.nl.

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week. Salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring salarisschaal 9/10 CAO Verzelfstandigde Rijksmusea (minimaal € 2710 maximaal € 3867 euro bruto per maand, op basis van 36 uur per week).

Graag ontvangen wij uw sollicitatie vóór 4 mei 2018 per e-mail op sollicitatie@rijksakademie.nl onder vermelding van Vacature Projectcoördinator RijksakademieOPEN.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.