Vacature: Specialist Communicatie

_____________________________________

De Rijksakademie zoekt een:

Specialist Communicatie
omvang 32 uur per week


De Rijksakademie van beeldende kunsten is een residency programma in Amsterdam. Onze gemeenschap van kunstenaars heeft een unieke ecologie, zeer internationaal, multi-disciplinair, experimenteel en geëngageerd. De kunstenaars worden ondersteund met een studio, een stipendium en met een breed aanbod van artistieke, theoretische en technische voorzieningen opdat zij in staat zijn zichzelf uit te dagen, te experimenteren en hun kunstenaarspraktijk te verdiepen. De Rijksakademie streeft diversiteit na, en te werken met een perspectief op de wereld zonder het lokale uit het oog te verliezen.

De Rijksakademie van beeldende kunsten heeft de nieuwe functie Specialist Communicatie gecreëerd voor het ontwikkelen van communicatie strategieën rondom de kernactiviteiten: het residency programma en de jaarlijkse RijksakademieOPEN. Daarnaast zal de Specialist Communicatie actief meewerken aan een aantal nieuwe activiteiten en ontwikkelingen in de organisatie. Hieronder vallen een nieuwe visuele identiteit en website, en speciale projecten en activiteiten rondom het 150-jarig bestaan van de Rijksakademie in 2020.

Wij zijn op zoek naar een creatieve en inventieve Specialist Communicatie die zowel social als online media goed beheerst. De Specialist Communicatie leidt de ontwikkeling van de nieuwe website, inclusief het ontwikkelen van content daarvoor en zal ook de nieuwe communicatieplannen rondom RijksakademieOPEN en het 150-jarig bestaan ontwikkelen en implementeren. Ook zal de Specialist Communicatie worden betrokken bij het schrijven en ontwikkelen van beleidsplannen, jaarverslagen en presentaties.

Wij zoeken een kandidaat die beschikt over:

• Sterke mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden, in het Nederlands en Engels
• Een bewezen track record van inventieve communicatieplannen en uitingen
• Brede ervaring met het schrijven van advertentieteksten, nieuwsbrieven, uitnodigingen, jaarverslagen, beleidsplannen en met het schrijven over kunst
• Ervaring met het beheer van social media kanalen en het ontwikkelen en (her)schrijven van online content inclusief (bewegend) beeld
• Ervaring met het samenwerken met grafisch ontwerpers en het voorbereiden van materiaal voor printuitingen

Persoonlijke eigenschappen:

• Creatieve en strategische denker en een goede communicator, in staat zelfstandig, als lid van een team en als teamleider te werken
• In staat prioriteiten te stellen binnen een divers takenpakket met verschillende deadlines en kwaliteit te leveren met groot oog voor detail
• Kennis van hedendaagse kunst

Positie in de organisatie
De Specialist Communicatie legt verantwoording af aan de Directeur Rijksakademie. Er wordt nauw samengewerkt met de Directeur, de Directeur Strategy & Development en het Hoofd Residency. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de medewerker verantwoordelijk voor het monitoren van alumni en residency documentatie, de technisch advisors van de AV-afdeling, en met externe grafisch ontwerpers, een jaarlijkse designer in residence en deelnemende kunstenaars in het residency programma.

Werktijden en salaris
Dit is een functie voor 32 uur per week gedurende 2019 en 2020. Daarna vindt een evaluatie van de functie plaats. Salaris conform schaal 10 Museum CAO.

Motivatie en CV kunnen voor 15 april 2019 worden verzonden naar sollicitatie@rijksakademie.nl. Interviews vinden plaats in week 17. Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Emily Pethick via 020-5270341.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.