Aanmeldperiode Rijksakademie residency 2021

Aanmelding voor residencyjaar 2021 is niet meer mogelijk. De deadline van 1 februari 2020 is inmiddels verstreken.

Procedure

De selectieprocedure kent verschillende rondes en loopt gewoonlijk van maart tot en met juni.

Door de corona-maatregelen hebben we een deel van de juryrondes moeten uitstellen naar oktober tot en met december. De kunstenaars die zich hebben aangemeld, hebben hier bericht over gehad.
 
In verschillende rondes kijkt de jury naar de kwaliteit van het werk, de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de specifieke context van de Rijksakademie en de bereidheid om een actieve rol te spelen binnen de kritische internationale artist community.
De jury (samengesteld uit kunstenaars en theoretici die als advisor verbonden zijn aan de Rijksakademie) nodigt een aantal kandidaten uit voor een interview met de selectiecommissie in december, als laatste fase van het selectieproces.

Een aanmelding bestaat uit:
- online aanmeldingsformulier: alle verplichte velden dienen te zijn ingevuld in het Engels
- documentatie van werk: upload materiaal in het online formulier (volg de instructies)
- application fee: te betalen via het online formulier met Ideal of creditcard. Om uw aanmelding aan de Rijksakademie compleet te maken, dient u een aanmeld fee van 50 euro te betalen. Meer informatie hierover staat in het aanmeldformulier.

Alle communicatie met betrekking tot de aanmeldingen is in het Engels.
 
Voor vragen over aanmelden

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over de residency. Vragen over het aanmeldformulier, kunt u hier vinden. Als het antwoord daar niet bij staat, stuur dan een e-mail naar: application@rijksakademie.nl