Constructie
De hout- en de metaalwerkplaats zijn compleet uitgeruste werkplaatsen. Voor het vervaardigen van objecten is een uitgebreid machinepark aanwezig zoals onder meer zaagmachines, lasapparaten, draai- en freesbanken en plaatbewerkingsmachines. Ook wordt zelf apparatuur ontwikkeld voor projecten van residents. Er wordt intensief samengewerkt met de werkplaats elektronica/technische interfaceontwikkeling. Dit resulteerde de afgelopen jaren in diverse technisch complexe projecten.

Metaal
De metaalafdeling omvat een complete mechanische- en constructiewerkplaats, waar de nadruk ligt op experiment en het daarmee verbonden onderzoek. Belangrijkst is hier de ontwikkeling en de bouw van sculpturen, installaties en onderdelen daarvan. Lees meer.

Hout
De houtwerkplaats is uitgerust met krachtstroommachines voor alle verspanende technieken die voorkomen in de houtbewerking. Er zijn montagetafels, (elektrische) handgereedschappen en luchtdrukgereedschap. Tevens zijn er mogelijkheden voor het snijden van vlakglas en het zagen van kunststof. Lees meer.

Keramiek
In de keramiekwerkplaats kan gewerkt worden met aardewerk, steengoed en porselein. Daarnaast is er een gipsstudio. De grootste oven van de werkplaats kan tot ruim twee meter hoge sculpturen aan, en is daarmee een van de grootste ovens van Europa. Lees meer.  
 
Feiko Beckers (RA 10/11), houtwerkplaats Feiko Beckers (RA 10/11), houtwerkplaats Leonid Tsvetkov (RA 09/10), metaalwerkplaats Leonid Tsvetkov (RA 09/10), metaalwerkplaats