Bij het tegemoetkomen aan de wensen van de individuele kunstenaar kunnen er samenwerkingen en onverwachte verbanden tussen verschillende disciplines ontstaan.

Elk jaar zijn er projecten van residents die werkplaatsoverschrijdend zijn: meerdere werkplaatsen brengen hun werk en expertise in. Voorbeelden van interdisciplinaire projecten zijn:

Edward Clydesdale Thomson (RA 11)
De fotografie- en grafiekwerkplaats werken samen met resident Edward Clydesdale Thomson aan een werk dat Thomson in mei 2011 presenteert op Art Amsterdam. Bij fotografie is de grote zwart-wit afbeelding geprint en de films die nodig zijn voor de zeefdruk. In de grafiekwerkplaats wordt er in 8 kleuren een afbeelding overheen gezeefdrukt. En succesvol, want Thomson wint met dit werk de Lecturis Award.

Vitshois Mwilambwe Bondo (RA 08/09)
Voor het zogenaamde 'body-cast'-project werkten Pieter Kemink (keramiekwerkplaats), Anthony Sgard (modelmaker, ontwerper, beeldhouwer), Arend Nijkamp (verflab) en Wim Janssen (houtwerkplaats) samen. Dit resulteerde in een levensgroot sculptuur van heldere polyurethan hars, opgevuld met poppen.

Vika Mitrichenka (RA 06/07)
Ontwikkeling van elektronische interface, videoprojectie, zeefdruk, mechanisch binnenwerk, mallen van keramiek.
Edward Clydesdale Thomson (RA 11) Edward Clydesdale Thomson (RA 11) Vitshois Mwilambwe Bondo (RA 08/09), Anthony Sgard Vitshois Mwilambwe Bondo (RA 08/09), Anthony Sgard Vika Mitrichenka (RA 06/07), 'Chinoiserie' Vika Mitrichenka (RA 06/07), 'Chinoiserie'