Verbinding met een internationaal topinstituut en de kunstenaars die er werken, biedt vele mogelijkheden. U kunt zich profileren als een organisatie die maatschappelijk betrokken is en oog heeft voor innovatie, creativiteit en talentontwikkeling op het hoogste niveau.
Rijksakademie biedt bedrijven een grote mate van gastvrijheid.

Mogelijkheden zijn op maat samengestelde programma’s en ontvangsten, kunstenaarspresentaties in het bedrijf of een kijkje achter de schermen van de technische laboratoria. Wat voor de Rijksakademie voorop staat is verbinding met de wederzijdse doelstellingen zodat er een solide basis ontstaat voor een productieve samenwerking. Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijke kennismaking om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken via e-mail of T 020 527 0322.

U kunt zich aan de Rijksakademie verbinden met een bijdrage vanaf € 5.000 per jaar. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden van sponsormogelijkheden.

Corporate Membership
Vanaf € 5.000 euro per jaar wordt u Corporate Member. Uw naam wordt vermeld op onze website en publicitaire uitingen en u krijgt toegang tot de VIP Preview van de RijksakademieOPEN. Dit is het moment om als eerste de ateliers te bezoeken en een interessant netwerk te ontmoeten uit de wereld van de industrie, politiek, kunst en wetenschap. Het Corporate Membership kan uitgebreid worden met activiteiten speciaal voor u en uw relaties. Afhankelijk van uw wensen wordt de bijdrage vastgesteld.

Fellowship
Met een Fellowship draagt u bij aan de ontwikkeling en internationale doorbraak van 'jong' talent. Een samenwerking via het Fellowship kent diverse ontmoetings- en presentatiemomenten. De kunstenaar treedt gedurende het jaar op als gastheer / gastvrouw en kan in overleg een presentatie geven in uw bedrijf. Ook is er de mogelijkheid het Fellowship als prijs uit te reiken in combinatie met een receptie of tentoonstelling.  

Partnership RijksakademieOPEN
RijksakademieOPEN trekt jaarlijks circa 6.000 bezoekers. Het evenement genereert veel aandacht onder pers, de internationale kunstwereld en een breed geïnteresseerd publiek. Bij een partnership zijn er naast inzet op het gebied van publiciteit ook mogelijkheden voor specifieke programma’s, zoals een ontvangst met rondleidingen door kunstenaars of kortingen op toegangskaarten voor de publieke dagen.

Werkplaatsadoptie
U kunt zich met een van onze technische laboratoria verbinden en een wereld binnentreden van onderzoek, experiment, dynamiek en vakmanschap. Raakvlakken zijn er te vinden op het gebied van materialen, technische procedés en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Samenwerking kan gericht zijn op kennisuitwisseling, bijzondere projecten en workshops of presentaties door specialisten die door kunstenaars worden uitgedaagd grensoverschrijdend te werken. Sponsoring in natura behoort ook tot de mogelijkheden.

Voordelen Geefwet 2012 (pdf)
Uitreiking TEVA Fellowship 2010 Uitreiking TEVA Fellowship 2010 Brígida Mendes, RijksakademieOPEN 2009 Brígida Mendes, RijksakademieOPEN 2009 Marc Oosting, winnaar KPN Kunstprix 2010 Marc Oosting, winnaar KPN Kunstprix 2010 Lala Rascic, houtwerkplaats Lala Rascic, houtwerkplaats