Rijksakademie
June 2–11

Job Opening: Copywriter and researcher

Text in Dutch only

Voor ons Development team zoeken we per direct een Wervende tekstschrijver en researcher voor 24 – 28 uur per week.

Waarom werken voor de Rijksakademie?

Werken voor de Rijksakademie betekent onderdeel zijn van een toonaangevende, internationale en zeer diverse gemeenschap van collega’s en kunstenaars. Het is een dynamische en uitdagende plek – in de voormalige Kavallerie-kazerne aan de Sarphatistraat in Amsterdam – waar ieder teamlid een verschil maakt en waar we staan te springen om jouw organisatie- en communicatietalent. De cultuur is informeel ambitieus en met veel ruimte voor invulling van je eigen ondersteunende takenpakket. Ons werk doen we niet alleen achter het bureau, ook de organisatie van kleine en grote ontvangsten en het verwelkomen van onze supporters vallen onder jouw beheer.

Over het Development team

De Rijksakademie wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW. Daarnaast is er financiering vanuit de Gemeente Amsterdam. Het Development team zorgt door middel van gerichte (inter)nationale fondsenwerving en giften van particulieren voor additionele inkomstenbronnen voor de Rijksakademie. Het ontwikkelen van relaties in al die verschillende velden, vormt de kern van ons werk. In onze fondsenwerving zijn de resident kunstenaars belangrijke partners als bemiddelaar en ambassadeur.

Jouw uitdaging

Je houdt ervan in teksten te duiken en stukken samen te stellen en te schrijven die communicatief, enthousiasmerend en doelmatig zijn. Je assisteert bij de fondsenwerving van fellowships en projecten (van aanvraag tot afwikkeling). Je verricht prospect research. Door zorg te dragen voor een goed draaiende backoffice van de fondsen en Fellowships weet je te anticiperen op acties voor jezelf en het team.

Een dag als Wervende tekstschrijver en researcher

‘s Ochtends thuis, toen je het laatste nieuws checkte tijdens je ontbijt, las je iets over de oprichting van een groot nieuw fonds. Eenmaal op kantoor deel je gelijk het nieuws met het team en duik je achter de computer om het verder uit te zoeken. Misschien sluit hun ambitie wel naadloos aan bij de plannen van de Rijksakademie? Je schrijft gauw een korte briefing met de belangrijkste details om later te bespreken tijdens de teammeeting. De rest van de ochtend heb je gepland om de Fellowship-administratie bij te werken en bereid je het overzicht voor waarin we bijhouden hoeveel projecten gefinancierd zijn en wat nog open staat. In de middag lunchen we samen in de Cantina waar de fantastische chefs dagelijks iets gezonds voor ons klaarmaken. De rest van de dag ben je bezig met het schrijven van een korte terugblik over de Open Studios en bespreek je met een van de kunstenaars hun portfolio i.v.m. een Fellowship-aanvraag waar je samen aan werkt en waarvan de deadline nadert.

De ideale kandidaat

Doet niets liever dan schrijven en in teksten duiken, en weet dat op een efficiënte en enthousiasmerende wijze te doen. We zoeken naar een collega die dat zowel in het Nederlands als in het Engels feilloos kan. Een opdracht waaruit dit blijkt is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Enthousiast geworden over deze veelzijdige en uitdagende baan in ons team? Stuur vóór 18 oktober je CV samen met een motivatiebrief van maximaal 1 A4 naar sollicitatie@rijksakademie.nl. De eerste gesprekken staan gepland op vrijdag 29 oktober.

Je komt in dienst van de Stichting Trustfonds Rijksakademie, de onafhankelijke steunstichting van de Rijksakademie van beeldende kunsten. Wij bieden in eerste instantie een contract voor twaalf maanden. Inschaling in schaal 7 van de Museum CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Neem bij vragen gerust contact op met María Virto Marcilla, Manager Development via maria.virto.marcilla@rijksakademie.nl of 020-527 03 10.