150th Anniversary: Activating Pasts, Practising Futures

Vanwege de huidige maatregelen met betrekking tot Covid-19 moeten we helaas onze tentoonstelling 'Live uit de Rijksakademie, een curiositeitenkabinet ter ere van 150 jaar artistieke praktijk in heden en verleden' en de presentatie van onze Artist Edition uitstellen tot maart 2021.

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 november opent de Rijksakademie haar deuren tijdens het Amsterdam Art Gallery Weekend.

We vieren onze 150ste verjaardag met twee speciale presentaties:
In Live uit de Rijksakademie, een ccuriositeitenkabinet ter ere van 150 jaar artistieke praktijk in heden en verleden worden enkele verrassende stukken uit onze rijke geschiedenis met het publiek gedeeld.De tentoonstelling, samengesteld door kunstenaars Hermann Pitz en Dina Danish, bestaat uit kunstwerken uit de collectie, archiefmateriaal en curieuse gevonden voorwerpen die zijn achtergelaten, of bewaard en gekoesterd gedurende 150 jaar kunstpraktijk.

Daarnaast presenteren we de allereerste Artist Edition in onze geschiedenis. Dertien werken in een box, gemaakt door kunstenaars voor kunstenaars, te koop aangeboden in een exclusieve editie van veertig. De box vertegenwoordigt kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden zoals Carlos Amorales, Yael Bartana, Gareth Nyandoro en Helen Verhoeven.

Ook zal er een speciale editie te koop worden aangeboden van alumna Claudia Martínez Garay.