Nieuwe website

We hebben zojuist onze nieuwe website gelanceerd! Het biedt het hele jaar door een venster op de Rijksakademie en geeft ons de mogelijkheid om meer te delen over de residency, de kunstenaars, ons publieksprogramma en het bredere netwerk van instellingen, activiteiten en allianties waar we deel van uitmaken.

Verken onze uitgebreide residency- en alumnidatabase, of neem een kijkje in ons Open Archive. En er wordt nog meer ontwikkeld, bijvoorbeeld met betrekking tot de Open Studios die gepland staan voor april 2021.

De website is gemaakt door Tomáš Celizna. De in Amsterdam gevestigde ontwerper heeft websites, publicaties, visuele identiteiten en softwaretoepassingen ontworpen en ontwikkeld voor uiteenlopende culturele, architectonische en educatieve instellingen en organisaties, waaronder het Museum of Contemporary Art Chicago, PLATO Ostrava en Krabbesholm Højskole in Denemarken. Als incidenteel curator heeft hij drie edities medegefinancierd van de International Biennial of Graphic Design in Brno, een internationaal platform dat zich al meer dan vijftig jaar bezighoudt met grafisch ontwerp. Celizna is sinds 2011 docent aan de afdeling Grafisch Ontwerp van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

De website komt voort uit de nieuwe visuele identiteit van de Rijksakademie, ontworpen door Julia Born en Mevis & van Deursen die wij eerder dit jaar hebben gelanceerd in het kader van onze 150ste verjaardag.

Archief