Live from the Rijks

150 Years of Artistic Practice

Kaartverkoop

De tentoonstelling is te bezoeken op donderdagen en vrijdagen tussen 14:00 en 17:00. Boek hier je datum en tijdslot. Toegang is gratis.

Live from the Rijks

In ‘Live from the Rijks­ – 150 Years of Artistic Practice’ wordt een overvloed aan stukken uit onze rijke geschiedenis met het publiek gedeeld. Voor de samenstelling van deze tentoonstelling hebben kunstenaar en alumna Dina Danish en kunstenaar en voormalig advisor Hermann Pitz het hele gebouw en alles erin, benaderd als ware het een Wunderkammer.

Niet alleen doken ze in de Rijksakademie-collecties, ook stonden ze stil bij de curieuze objecten die in de loop der jaren zijn verzameld: of het nu gaat om de mislukte experimenten in de werkplaatsen, het eten en drinken in de cantina, de restjes van de beelden in de tuin, of de dansen, muziekbands, protesten, samenwerkingsverbanden en vriendschappen die de afgelopen 150 jaar zijn ontstaan. Danish en Pitz hebben deze verzameld als ware het een archief dat een beeld geeft van de vele verhalen van de Rijksakademie.  

De Wunderkammer is te zien in Projectruimte Zuid en omvat kunstwerken uit de collectie, archiefmateriaal en gevonden voorwerpen die in de loop der jaren zijn achtergelaten of bewaard en gekoesterd. Gedurende de tentoonstellingsperiode vindt een aantal speciale programma’s plaats.

Video en Mindmap

In het kader van de tentoonstelling maakte Dina Danish met haar band Dina from Egypt een muziekvideo, geïnspireerd op de bevindingen van de Wunderkammer. Hermann Pitz ontwierp een Mindmap van 150 jaar Rijksakademie, die tijdens de expositie verkrijgbaar is voor bezoekers (zolang de voorraad strekt).

Dank

‘Live from the Rijks’ wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdpartner Ammodo, en het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting De Gijselaar-Hintzenfonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Stichting ZABAWAS, Fonds 21 en de Hermitage.

Publieksprogramma

Onze agenda met events, presentaties en lezingen.

Archief