Vacancy Internship

Stagiar Development Team

Text in Dutch Only

Het Trustfonds Rijksakademie zoekt van januari 2023 tot en met juni 2023 een creatieve, enthousiaste en praktisch ingestelde stagiair (HBO/WO) voor het Development team. De focus ligt op het meewerken bij de organisatie van Vrienden en begunstigers events tijdens de Open Studios in juni en in de aanloop daar naartoe. Ook zul je betrokken zijn bij ontvangsten (hospitality), prospect research en algehele ondersteuning van begunstigers acties en communicatie.

Over de Rijksakademie van beeldende kunsten

De Rijksakademie is een van de meest gerenommeerde residency programma’s in de wereld voor hedendaagse beeldend kunstenaars. In het internationale residency programma werken kunstenaars onder de meest optimale omstandigheden aan onderzoek, experiment en de productie van nieuw werk. Het zijn kunstenaars met verschillende achtergronden en nationaliteiten, die op een keerpunt staan in hun artistieke carrière. De Rijksakademie biedt hen intensieve coaching en begeleiding en toegang tot een uitgebreid pakket aan technische faciliteiten. Een unieke gemeenschap in de voorhoede van de beeldende kunst, die een belangrijke bijdrage levert aan het culturele veld binnen en buiten onze landsgrenzen. Kunstenaars zien we terug in verschillende rollen op gevestigde podia zoals galeries, kunstenaarscollectieven en initiatieven, academies, collecties en tentoonstellingen wereldwijd.

Waarom een stage bij de Rijksakademie?

Een stageplek bij de Rijksakademie betekent onderdeel zijn van een toonaangevende, internationale en zeer diverse gemeenschap van collega’s en kunstenaars. Het is een dynamische en uitdagende plek – in de voormalige kavalleriekazerne aan de Sarphatistraat in Amsterdam – waar ieder teamlid een verschil maakt en waar we staan te springen om jouw organisatie- en communicatietalent. De cultuur is informeel met veel ruimte voor invulling van je eigen takenpakket. Ons werk doen we niet alleen achter het bureau, ook aan de organisatie van kleine en grote ontvangsten en het verwelkomen van onze supporters werk je mee.

Over het Development team (Trustfonds)

De Rijksakademie wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW. Daarnaast is er financiering vanuit de Gemeente Amsterdam. Het Trustfonds is de steunstichting van de Rijksakademie en zorgt door middel van gerichte (inter)nationale fondsenwerving en giften van particulieren voor additionele inkomstenbronnen voor de Rijksakademie.

Het ontwikkelen van relaties in al die verschillende velden, vormt de kern van ons werk. In onze fondsenwerving zijn de resident kunstenaars belangrijke partners als bemiddelaar en ambassadeur.

Onderdelen stage

  • Projecten: ondersteuning bij de organisatie van events voorafgaand en tijdens de Open Studios van 1 t/m 11 juni
  • Research: onderzoek naar financieringsmogelijkheden en benchmark onderzoek
  • Relatiebeheer en communicatie: assistentie in relatiebeheer (PerfectView) en communicatie. Daarbij kun je denken aan het voorbereiden van mailings (Mailchimp) en uitnodigingen

De ideale kandidaat

Steekt graag de handen uit de mouwen en vindt het leuk als de boel op orde is. Je staat graag met mensen in contact en haalt er plezier uit om een project tot een goed einde te brengen. Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift is essentieel om van deze stage een succes te maken.

Solliciteren

Enthousiast geworden over deze veelzijdige en uitdagende stage binnen ons team? Een sollicitatiebrief is niet nodig. Stuur uiterlijk 23 oktober je cv samen met een filmpje van maximaal 5 minuten waarin je jezelf voorstelt en je motivatie toelicht naar sollicitatie@rijksakademie.nl. De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 1 en woensdag 2 november.

Je ontvangt een stagevergoeding van de Stichting Trustfonds Rijksakademie, de onafhankelijke steunstichting van de Rijksakademie. Neem bij vragen gerust contact op met María Virto Marcilla, Manager Development via maria.virto.marcilla@rijksakademie.nl of 020 52 70 310.

Archief